250.000 Danskere !

Flyerfinal

Af: Tom Skovløkke Jørgensen

Iflg Danmarks Statistik er der i Danmark 250.000 børn i danske daginstitutioner. De har ikke stemmeret! Men det har du jo heldigvis. Derfor synes jeg lige du skal læse nedenstående inden du sætter kryds.

5 ud af 6, 1-6 årige går i daginstitution.  På mindre end 10 år frem, forventes antal indskrevne børn i daginstitution, at stige fra 250.000 til 300.000 børn, således at over 90% af danske ”førskole-børn” vil gå  i daginstitution. Så langt så godt. Jeg skal ikke trætte med hvor stor forringelsen HAR  været af normeringen, altså antal pædagoger der ansat i daginstitutionen. Blot at forringelsen har været massiv. Tæt på 50%… relativ, normeringsforringelse. Hvordan kunne det så ske?. Svaret er ”demografi udvikling”.  Altså udviklingen i antal børn der passes i daginstitution. Og den udvikling  har været stigende de sidste 10-15 år. Så… når der er flere børn og der ansættes, relativt, færre nye pædagoger,  så forringes normering. That´s how it works!

Læg så dertil den ovennævnte beskrivelse af kommende ”demografi udvikling”. Den udvikling vil udhule normering yderligere. Hvis der ikke ansættes 8.500 flere pædagoger til de 50.000 flere børn i daginstitutionerne. Jeg gentager: det er altså ikke nok ”at tilføre flere mia.”, hvis det der tilføres, er MINDRE end det der er brug for!. Den praksis  skal stoppes. Og udbedres. Således at både ”efterslæb” og ny ”demografisk udvikling” indregnes i måden at opgøre kvaliteten for ¼ mio danskere, som ikke har stemmeret. Da den første danske daginstitution så dagens lys i 1828, blev det kaldt ”asyl” og senere ” Tugt-og Børnehus”. Det jo ikke meningen vi skal derhen igen. Derfor er Minimumsnormering er vigtigt krav for 250.000 danskere.

Stem på et parti der siger de vil Minimumsnormering. Ikke mere snik snak.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: