Sultens slavehær.

 

1. majAf: Linda Villadsen, Næstehjælperne

1. maj tilhører ikke de politiske partier –  heller ikke selvom de fylder ganske godt i landskabet og på talerstolene 1. Maj tilhører dig. Mød op og vis, at der stadig er meget at kæmpe for.

  1. maj nærmer sig og derfor bliver undervisning i arbejderbevægelsens historie særlig væsentlig.

sultens slavehær

  1. Klassetrin studsede over ordet – et mærkeligt ord. Sulten – det er noget man kender – slave – også noget 7.klasse har hørt om. Det samme med hær, men sat sammen i ordene ”sultens slavehær” blev ordene fremmede og uforståelige. 1871 og Pariserkommunen ligger langt væk for en elev i 7. Klasse, der helt bestemt har andre – og i en 14 årigs hoved, langt væsentligere ting at spekulere over, end sultne slavehære fra ”internationale”.

Tilbud om aktivering” og ”tilbud om erhvervspraktik”. Enhver reformramt ved, at der ikke er tale om et tilbud, men om et krav om at arbejde langt under overenskomsttaksten og med ringe eller ingen mulighed for, at komme tættere på arbejdsmarkedet. For de ganske få, er det måske et godt ”tilbud” for at lære arbejdslivet at kende, men for de fleste er det grov udnyttelse af deres arbejdskraft. Særligt for de mennesker, der er på integrationsydelse følger sulten med og dermed mangler man kun organiseringen til en ”hær”,  for med rimelighed at kunne sige, at 1. Majs kampretorik om sultens slavehær ikke hører fortiden til, men er nærværende hver gang vi handler dagligvarer ind, da særligt dansk supermarked gør brug af den gratis arbejdskraft i stort omfang. Vi ser ikke hvilke medarbejdere, der er ansat på overenskomst og hvilke medarbejdere, der udfører et stykke arbejde, men på trods af dette ikke kan spise sig mætte hver dag.

Fra politisk side, ser vi ingen opbakning til at ændre praksis i forhold til praktik og aktivering og derfor er det nu som i fortiden, de mennesker der er ramt på udnyttelsen af deres arbejdskraft, der må kæmpe for helt basale rettigheder.

Kære reform ramte

  1. maj tilhører ikke de politiske partier – heller ikke selvom de fylder ganske godt i landskabet og på talerstolene 1. Maj tilhører dig. Mød op og vis, at der stadig er meget at kæmpe for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: