Er vi i Danmark virkelig bedre…?

hegn

Af Helena Jørgensen

Rigtig mange af os, sidder her i Danmark og kigger med rædsel og forargelse mod Amerika og Trumps børnelejre. Voksne i uniformer og metalbure i store hvide haller, hvori børn sidder eller ligger under folietæpper og græder og kalder på deres forældre.

Hjerter knuses ved synet og lyden af de mange børn og det er helt på sin plads. For det er uden tvivl afskyeligt!

Men, hånden på hjertet, er vi bedre her i landet, med den politik der hersker her?

Børnene i Sjælsmark er en historie for sig selv. En trist historie, om børn, der pga af voksnes handlinger, nu bor i barakker bag et stort hegn, et sted hvor det tydeligvis ikke skal være rart at være.

Børns vilkår har kritiseret stedet, men  de er ikke den eneste instans, der har kritiseret forholdene. Dansk Flygtningehjælp har også konkluderet, at der er udbredt mistrivsel blandt børnene og Ombudsmanden har været på uanmeldt besøg på Sjælsmark to gange.

Ja, men måske får det en ende, for nu er ”den gode ide” et omsorgscenter. Det skal ligge i Afghanistan. Navnet; OMSORGS-center, lyder jo godt, men med den politik vores regering har ført på det her område, så tror jeg ikke på at det sted komme til at emme af omsorg. Samt det, at børn der er på flugt fra krig skal samles i et center i et krigshærget land… Ideen i sig selv er jo grotesk og jeg forstår virkelig ikke, at her ikke er voldsomme protester i gaderne rundt om Christiansborg. For det er ikke sådan Danmark er, eller er det?

Hvordan fik man ghettopakken igennem? Jo ved at blive ved at fremhæve ”de uintegrerbare”. De der ikke vil Danmark og danske værdier. Vi er som befolkning blevet tudet ørerne fulde omkring dem og de fylder utrolig meget i Inger Støjbergs, Martin Henriksens, Mette Frederiksens m.fl.s verden. Det er ret vildt, jeg bor selv i det der så fint nu har fået navnet ”et udsat boligområde” og jeg ser ikke disse uintegrerbare mennesker fylde så meget???

Ghettopakken indeholde som bekendt usmagelige ting som statsordineret 25 timers daginstitution om ugen fra det fyldte 1 år, med undervisning i danske værdier og traditioner. Jeg ved ikke hvordan man vil undervise i en værdi som frihed i sådan scenarie? Ghettopakken indeholder sanktioner imod i forvejen, oftest, økonomisk pressede familier, dobbelt straf ved kriminalitet og lignende. Jeg vil ikke komme ind på hvad pakken betyder for det almene boligområde, for det er værdigt til et blog indlæg i selv.

Men selv om jeg ikke deler oplevelsen som disse førnævnte fremtrædende mennesker har og hvad det har ledt dem til inden for den politik der føres, så har den vundet gehør blandt en del vælgere.

Retorisk er der, med de her politikere opstået et sprog i sig selv, der anvedes flittigt når vi snakker indvandrere, flygtninge og integration. På trods af der er krige flere steder i verden og vi modtager mennesker her der burde kaldes flygtninge, det er jo hvad de er, så findes der mennesker der kategorisk anvender ordet emigranter. Ghettobørn, nok det mest afskyelig ord der findes pt. Som en af mine partikammerater skrev i et indlæg for nyligt; ” Man kan se dem for sig, fornemme dem, lugte dem. Det er dem de andre ikke må lege med. De er snavsede, de slås, de stjæler.” – og jeg kunne blive ved. Men min pointe er, vi må tage kraftig afstand fra den her sproganvendelse, ikke lad os rive med.

Og så, når der her i Danmark peges hen mod USA og Trumps børnelejre, så er det bare lidt som at man overser de 4 fingre der på hånden peger tilbage mod os selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: